Dat de PlayStation 5 backwards compatible zal zijn is al langer bekend. Maar tot op heden heeft Sony nog geen details bekendgemaakt. We weten nog niet hoe deze feature precies gaat werken en of het alleen om PS4-games gaat, of mogelijk ook om spellen voor de nog oudere PlayStation consoles.

Tijdens het behandelen van recente kwartaalcijfers sprak Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, ook kort over backwards compatibility op de next-gen consoles. Volgens Guillemot kunnen de PlayStation 5 en Xbox One “bijna alle games van de vorige consoles” afspelen.

“Those consoles will be running almost all the back catalog of the previous consoles. It will be something new in the industry. It will help the old generations to continue to be big consoles on the market for years to come.”

Als we Guillemot mogen geloven kunnen we in ieder geval opmaken dat vrijwel alle PS4-games later dit jaar via backwards compatibility op de PlayStation 5 te spelen zijn. Dat is misschien geen grote verrassing, maar zijn uitspraak is wel interessant, omdat je het op meerdere manieren kunt uitleggen. Met de woorden “vorige consoles” kan hij simpelweg enkel naar de PS4 en Xbox One verwijzen, maar het zou ook kunnen zijn dat hij hiermee ook consoles van eerdere generaties bedoelt.

 

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.