Epic Games heeft een waanzinnige video uitgebracht waarin de magistrale mogelijkheid van de PlayStation 5 aangetoond worden. De graphics zijn echt subliem. De demo van Unreal Engine 5 draait realtime op de PlayStation 5. De belangrijkste vernieuwingen zijn twee nieuwe technieken: Nanite – Een gevirtualiseerd geometriesysteem waarmee artiesten 3D-modellen en omgevingen kunnen importeren en renderen die bestaan uit miljarden polygonen. En lumen – Een verlichtingssysteem dat dynamische, zeer realistische verlichting in games mogelijk maakt.

De demo toont ook het razendsnel laden van enorme gamewerelden, die mogelijk zullen worden gemaakt door ingebouwde SSD op de PlayStation 5. Daarnaast worden ook bestaande technologieën getoond, waaronder Chaos voor fysica en het vernietigen van objecten en de visuele effecten van Niagara. Unreal Engine 5 heeft volgens de ontwikkelaars licht dat lijkt zoals in de echte wereld. Het is overal zichtbaar en heeft altijd invloed op de omgeving, ook als die in real time wordt aangepast.

 

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.