De Sony PlayStation 5 is langverwacht door fans, omdat het eindelijk 4k gaming mainstream kan maken. Van de Sony PS5 wordt verwacht dat het zijn CPU en GPU van AMD zal hebben met de AMD Navi als zijn GPU en Ryzen gebruikt voor zijn CPU. Ryzen is goed nieuws, want dit betekent dat de GPU niet teveel wordt beperkt vanwege de CPU.

Volgens een rapport van Eurogamer werkt Sony aan AMD Ryzen.

 

Eurogamer schreef,

“Een hoofdprogrammeur bij Sony, verbonden aan de Advanced Technology Group van het bedrijf, werkt met de Ryzen-technologie van AMD en verbetert de Zen-core-microarchitectuurinterface binnen de LLVM-compilerstack – een belangrijk onderdeel van een tool die wordt gebruikt in de PlayStation 4-ontwikkelomgeving. geen PS4-product met de Ryzen-processor, wat tot speculatie leidt dat dit verband houdt met een toekomstige next-gen PlayStation 5-console die momenteel in ontwikkeling is.

Het bewijs – gevonden door Linux specialist site Phoronix – toont de zeer ervaren Sony-programmeur die een aantal commits gemaakt heeft naar de LLVM-github in de afgelopen weken, allemaal gerelateerd aan de “znver1″ -architectuur, de codenaam voor AMD’s eerste generatie Ryzen-processors. Bovendien bevestigt informatie op LinkedIn de betrokkenheid van de medewerker bij de ontwikkeling van compilers voor PlayStation-hardware. Game credits in de DriveClub van Media Molecules Tearaway en Evolution Studios bevestigen dat de ontwikkelaar ook deel uitmaakt van Sony’s Advanced Technology Group, die een aantal rollen vervult in de Sony-organisatie. ”

Met de PS 5 die rond 2020 uitkomt en deze in het Ryzen-tijdperk van de tweede generatie plaatst, is dit logisch omdat Ryzen tegen die tijd erg goedkoop zou zijn. Meestal hebben consoles een erg oude en verouderde CPU met een relatief moderne GPU, waardoor de PS 5 Pro en Xbox One X hun ware potentieel hebben. De GPU van de PS 4 Pro is zeer krachtig dankzij de optimalisatie voor een console, maar de CPU houdt deze terug.

Zal de PS5 4K 60 FPS Ultra-High kunnen doen?
Volgens de laatste geruchten maakt AMD een nieuwe GPU 7nm-architectuur voor de Sony PlayStation 5. Er wordt gezegd dat de PS 5 de AMD Navi GPU-architectuur gebruikt. Vega 10 heeft 4.096 Stream Processors, maar dankzij de kleinere 7 nm-grootte kan Navi 1.6x meer logica in dezelfde hoeveelheid ruimte plaatsen. Hoewel de specs indrukwekkend zijn voor een console, is 4K-gaming 60 FPS High to Ultra niet mogelijk met de PS 5. Zelfs met echt goede optimalisatie heeft 4K 60 FPS ultra-high veel kracht nodig, dus de enige games op die instellingen kunnen zeer veeleisende first-parties zijn.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.