Mike Ybarra heeft gereageerd op Sony ‘ s Nieuwe Cross-Play-Beleid, “Nog steeds niet geluisterd naar gamers”

Microsoft en Nintendo hebben hard gewerkt om gamers op verschillende platforms te verbinden zodat ze samen online kunnen gamen. Epic Games heeft deze functie voor de Nintendo Switch en en Xbox versies van Fortnite Battle Royal en Minecraft. Dit was goed nieuws voor veel gamers, maar het grootste cross-play probleem is Sony. Sony heeft ook Cross-Play geblokkeerd voor Fallout 76, dus Bethesda heeft cross-play volledig geschrapt. Dus door Sony, kunnen PC gamers straks ook niet met XBox One spelers Fallout 76 spelen.

In een recent interview met Sony ’s baas zei hij: “Cross-platform is niet onze manier van denken, want de PlayStation is altijd de beste console om te spelen. Fortnite is, denk ik, samen met de PlayStation 4 is de beste ervaring voor de gebruikers, dat is onze overtuiging,” zei hij, volgens de pers.” Sony heeft gezegd dat ze dit doet om PS gamers te beschermen tegen mensen die op andere platformen gamen.

Xbox is een grote fan van cross-play dus hebben ze er alles aan gedaan om met Sony te werken aan cross-play met Nintendo. De Xbox baas tweette, “Nog steeds niet luisteren ze naar gamers. Alle games moeten cross play worden.” Sony heeft al verklaart waarom zij geen cross-play toestaan, maar gamers accepteren ’t niet. De meeste gamers hebben gezegd dat Sony dit alleen doet omdat ze willen dat mensen de PS4 kopen.

Fortnite en PS cross-play controverse & PS5

Hoewel Sony ‘ s huidige beleid op crossplay stom lijkt, is het een soort van zinvol op de lange termijn.

Sony heeft bereikt over het te zeggen; “We zijn altijd open om te horen wat de PlayStation-community is geïnteresseerd in het verbeteren van hun game-ervaring. Fortnite is al een enorme hit met PS4-fans, het aanbieden van een ware free-to-play ervaring, zodat gamers kunnen springen en spelen online. Met 79 miljoen PS4s verkocht over de hele wereld en meer dan 80 miljoen maandelijkse actieve gebruikers op PlayStation Network, we hebben een enorme community van gamers die samen kunnen spelen op Fortnite en alle online titels. Ook bieden wij Fortnite cross-play-ondersteuning met PC -, Mac -, iOS-en Android-apparaten, de uitbreiding van de mogelijkheid voor Fortnite fans op de PS4 te spelen met nog meer gamers op andere platformen.”

De strategie achter het in sommige opzichten hebben betrekking op de PS5 release. Met in het achterhoofd PS4 is nog steeds goed doen in de verkoop en er geen nieuwe console is onlangs te maken Sony rush de ps5 release. PS5 moet hebben een aantal grote voordelen voor de spelers om ze te laten gaan voor een upgrade. Microsoft en Nintendo hebben gebruik gemaakt van wat lijkt te zijn een zwakke plek voor Sony door uit te gaan van hun manier om ervoor te zorgen gamers weten dat ze, in tegenstelling tot Sony, zal worden voorstander van het idee van cross-console spelen.

Wanneer kan ik de PS5 kopen? Dat zal naar verwachting in 2020 of 2021 zijn.

Vanaf 19 november kun je de PlayStation 5 kopen voor € 500,- of de Playstation 5 digital edition voor € 400,- Je kunt daar ook een PlayStation 5 pre-order plaatsen.